Crònica d’ultim Consell de Barri al Poble Sec

A les set del vespre va començar el Consell de Barri al saló d’actes del centre cívic Sortidor que hi era força ple.

La regidora del districte, Laura Pérez, va fer un repàs de l’ordre del dia i va explicar que al Poble Sec som davant d‘una situació sociolaboral amb un percentatge d’atur dos punts per sobre de la mitjana de la ciutat i els indicadors de les rendes familiars més baixes del districte. A més, va explicar que des de Districte es prepara una mesura de govern sobre convivència a l’espai públic que tindrà força incidència al barri del Poble Sec, on sovint sorgeixen qüestions d’incivisme i problemes de convivència en certes places i carrers. Un altre dels temes que corregirà aquesta mesura és la problemàtica de la neteja como també tot allò referent als animals domèstics, així com l’increment dels equips de civisme i de Guàrdia Urbana.

Es va obrir un primer torn de paraula que va aprofitar un grup de persones entre el públic per plantejar determinats problemes de civisme a la Plaça Navas referents a nens sense atenció, canalla que juga a pilota, soroll durant la nit… I també enumeraren problemes en altres espais públics del barri com persones que fumen marihuana a la muntanya, els patinadors i ciclistes o el soroll al carrer Nou de la Rambla i el causat també pels camions de recollida d’escombraries. Finalment, els intervinents demanaren que la Guàrdia Urbana hi sigui més present. Aquestes intervencions retardaren la exposició de la resta de qüestions del Consell fins tres quarts de vuit.

En el següent punt de l’ordre del dia, les tècniques dels serveis socials van informar de on són, quanta gent atenen i del funcionament del servei. També es va explicar que per les característiques i necessitats del barri, els equips són dels més nombrosos i multidisciplinars de la ciutat; que treballen amb els usuaris i les seves famílies, fomentant l’arrel al territori, mitjançant accions comunitàries en xarxa amb les entitats i col·lectius del barri. Al ser preguntats dels assistents s’explica la complexitat de la seva feina amb les persones sense sostre.

La consellera del barri, Carolina López, va presentar la mesura de govern d’ocupabilitat del Poble Sec que va esser aprovada al darrer Plenari del districte, amb l’objectiu d’enfortir la xarxa socioaboral del barri i de generar programes de formació i inserció tan necessàries. Es va donar còpia del resum de la mesura al Consell.

Una vegada obert el torn de paraules, es fan una sèrie de reclamacions sobre la neteja al barri i l’ús de l’espai públic, el futur del 37 i el bus de barri com també sobre els clubs cannàbics. Aixi mateix, es va manifestar la sensació d’abandonament dels veïns dels carrers Sancho Marraco i voltants.

En relació a les escombraries, l’equip de govern va comentar que al darrer Consell de  Barri s’havia fet un monogràfic al respecte i que actualment s’està treballant amb la nova contracta, que procurarà resoldre les incomoditats actuals. També es convidà a les veïnes i veïns a participar en la taula de mobilitat per tal de treballar entre totes i tots aquestes mesures.

Davant de les queixes contra l’incivisme i les demandes de més policia, altres veïnes demanaren més mediació i respecte així com acudir als serveis tècnics del districte per resoldre reclamacions particulars i no portar-les al Consell ja que en aquest espai cal dedicar-hi més temps per qüestions generals del barri. A un quart de deu, la regidora va prendre la paraula per explicar la importància de respectar els horaris en benefici de totes i tots, en tant que s’han de conciliar la participació, les obligacions familiars i el respecte als horaris dels treballadors del Centre Cívic. I així es va tancar el Consell de Barri.

CB PS nov-16

Un pensament sobre “Crònica d’ultim Consell de Barri al Poble Sec

  1. Heu tret molta zona verda a la bordeta i aixo dels cotxrd vells ja es veu que aneu contra la gent que menys te

Els comentaris estan tancats.