Molts veïns i veïnes al Consell de Barri de La Bordeta

La Sala Nova de Sant Medir va ser l’espai triat per celebrar el primer Consell de Barri de La Bordeta d’aquesta legislatura.

Amb la intenció d’augmentar la participació, el nou govern del Districte va proposar realitzar aquestes reunions de forma més habitual del que s’han fet fins ara, és a dir, més sovint del que dicta el reglament que són mínim dues vegades l’any, donat al Consell de Barri és l’òrgan més proper a la realitat veïnal, un marc propici per a la discussió i el treball col·lectiu amb els veïns i veïnes.

Si s’augmenten les reunions, es fan més sovint i són més resolutives, no seran feixugues ni llargues. Aquesta, començant a les 19 h es va  allargar fins a 2/4 de 10, fet que va impossibilitar la participació de tots aquells que tenien moltes obligacions familiars.

Per aquest motiu, en properes edicions hi ha prevista l’habilitació d’un espai lúdic amb custòdia d’infants per tal que pares i mares hi puguin assistir-hi.

Gestionant herències

Després de tres mesos al govern del Districte, i com ja s’ha fet que amb altres Consells de Barri, es va presentar l’execució d’obres dissenyades per l’anterior govern. Obres sovint molt reivindicades per els veïns i que ja estan compromeses i pressupostades. Projectes que s’han dissenyat sense gaire participació veïnal atès que l’anterior govern no entenia la participació gaire més enllà de les sessions informatives.

Aquest és el cas de l’obertura del carrer de Corral, llargament reivindicat des de les entitats veïnals i sempre present en els programes electorals de tots els partits com a mínim des de l’any 1991. Les obres de millora d’aquest carrer tenen previst començar a mitjans de desembre, i la seva execució prevista és d’uns 6 mesos.

El carrer de Corral a part de connectar el trànsit rodat des del carrer del Moianès al carrer d’Amadeu Oller, renovarà i ampliarà les voreres, s’hi plantarà una filera d’arbres, renovarà el sistema d’enllumenat i incorporarà diversos elements de mobiliari urbà: bancs, papereres i aparcaments de bicicletes. També millorarà l’accessibilitat al Centre d’Atenció Primària de la Bordeta.

CONSELL_BARRI_LABORDETA-512x1024Al Consell també es va informar als veïns i veïnes sobre l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal i el del Districte, i la manera com podran fer aportacions, entitats i veïns. D’això en farem un apunt al blog properament amb totes les dades completes.

Al torn obert de paraules es posaren sobre la taula vells problemes no resolts i recurrents que formen part de les herències rebudes per la incapacitat d’actuació dels governs que ens han precedit, temes que també surten en altres espais de participació com l’audiència pública o altres Consells de Barri i Sectorials.

També van sortir temes com l’assentament de sense sostre a la Celestina Vigneaux, sorolls a produïts pels bars a tocar del carrer del Moianès, brutícia, incivisme dels propietaris de gossos i Can Vies … Més alguns de nous: freqüència i horari de pas del bus de barri per arribar a l’hora a l’institut des de la Bordeta, com i quan s’executarà el que falta dels Jardins de la Celestina Vigneaux que haurien d’arribar fins al carrer de Navarra, o les obres al carrer Alpens i proliferació d’apartaments turístics al barri.

La voluntat del nou govern és canviar la manera de fer dels Consells de Barri: cal que deixin d’estar instal·lats en la cultura de la queixa i que es converteixin en un espai on els veïns i veïnes conjuntament amb l’administració trobem les solucions als problemes que ens afecten cada dia.