Crònica del Consell de barri de Font de la Guatlla

 La sala del Centre Cívic de Font de la Guatlla va quedar petita per acollir, el passat de 4 de novembre, a les 19 hores, el Consell de Barri, amb la presència de més de 50 veïns i veïnes.

Domingo Alonso, el conseller, va procedir a llegir el reglament d’actuació als Conconsell barris (19 of 19)sells de Barri. Al finalitzar, Xavier Farré, Conseller Tècnic, va prendre la paraula i va presentar el PAD-PAM fent èmfasi en l’esperit d’aquest nou govern municipal per promoure la participació de les associacions i recollir les demandes fetes per aquestes i ser presents a l’hora de dur a terme el PAD. Va esmentar també que en aquesta fase del procés només poden participar les entitats que están registrades i disposen de NIF al costat dels veïns i veïnes prèviament registrats en el registre ciutadà.

Es va fer saber als assistents que s’ha portar un ordinador portàtil per facilitar el registre ciutadà per poder participar al Consell de Ciutat (els registrats són escollits de forma aleatòria entre els inscrits en el Registre Ciutadà); o a la Comissió de Seguiment del Consell de Barri (espais consultius de participació municipal). Entre els assistents 12 persones es van registrar in situ.

Carles Rodríguez, membre de l’associació de veïns, va presentar el PAD incidint que es tracta d’un treball minuciós i confeccionat a partir de les demandes i necessitats de veïns i veïnes del barri. El PAD es va projectar en una pantalla per què tots els assistents poguessin veure i escoltar el treball realitzat. Consta de 7 punts a reivindicar: equipaments, transport, mobilitat, mesures acústiques, inversions, PERI pel turó (30 famílies viuen en precari) i activitats de convivència per a la integració dels immigrants.

Al finalitzar, es va obrir un torn obert de paraula: 15 persones van intervenir per reforçar les demandes exposades al PAD. Els membres de la taula amb el regidor Jaume Asens al capdavant van respondre amb decisió i argumentació les preguntes formulades. 

A les 21 h es va donar per acabat el Consell de Barri i tots els assistents van quedar satisfets amb les respostes rebudes i amb les expectatives presentades pels veïns i veïnes aquesta nova proposta de prendre part en els òrgans de participación municipal.  

consell barris (1 of 1)consell barris (15 of 19)

consell barris (16 of 19)consell barris (13 of 19) consell barris (12 of 19)consell barris (17 of 19)