L’Assemblea de BComú-Sants davant els fets de Gràcia dels últims dies

Des de l’Assemblea de Sants, Hostafrancs, la Bordeta i Badal  de Barcelona en Comú, volem expressar el nostre rebuig total als actes de violència viscuts al barri de Gràcia.

Davant els fets i la tendència dels esdeveniments que s’han produït els darrers dies a conseqüència del desallotjament de l’espai veïnal «El Banc Expropiat», volem expressar el suport a la lluita veïnal, a periodistes i companyes que, en defensa d’un espai del barri, han patit l’assetjament durant nits i dies dels cossos policials.

Rebutgem tot tipus d’actes violents, inclosos els que considerem minoritaris i no representatius utilitzats mediàticament per criminalitzar la protesta. Creiem fermament que compliquen la resolució del conflicte i alienen al veïnat d’una lluita que, en la majoria dels casos, es viu com a justa i necessària. En canvi, valorem molt positivament la resistència pacífica i contundent que s’està duent a terme els darrers dies, li donem suport i ens tindreu sempre al vostre costat en la lluita.

Volem condemnar, en aquest comunicat, la violència policial exercida pels cossos de seguretat amb total desproporció i agressivitat. En cap cas podem acceptar que l’eina per resoldre un conflicte sigui l’abús de poder, les bales de goma o foam i les porres. Són moltes les imatges gràfiques i experiències viscudes en primera persona que mostren una agressivitat i violència indignes del nostre país, del moment que vivim, del nostre grau de maduresa democràtica i, en definitiva, de les nostres veïnes i veïns.
És inacceptable l’abús de poder exercit, és intolerable permetre que la policia empri l’estratègia de la tensió per generar neguit al barri, és condemnable l’ús de força indiscriminada que provoca cada dia l’augment d‘unes xifres de persones ferides que arriba ja al centenar. És aquesta l’única eina que tenen els nostres cossos de seguretat per resoldre conflictes? És l’ús de la força contra la gent l’eina de treball? És l’estratègia més efectiva per resoldre un conflicte? O és que realment, lluny d’apaivagar-lo, la intenció és enquistar-lo?Per tot això demanem que s’aturi, de forma clara i immediata, la presència i  violència policials. Així mateix, reclamem que se’n dilucidin responsabilitats. L’abús de poder, lluny de resoldre res, provoca i agreuja el conflicte generat pel desallotjament d’un espai veïnal avalat per anys de lluita i treball social pacífic.

Barcelona 30 de maig de 2016

 

3 pensaments sobre “L’Assemblea de BComú-Sants davant els fets de Gràcia dels últims dies

  1. Gracies per el vostre comentari fet públic, espero que la resta d’assembleas de BEC també prenguin partit públicament a la recuperació del espais d’autogestió per part de la ciutadanía sense cap violencia pero sobre tot dels que ens tenen que protegir.

    1. Gràcies pel comentari. Nombroses assemblees s’han pronunciat en el mateix sentit, així com Bcomú en un comunicat del 26 de maig (pots consultar-lo a: https://barcelonaencomu.cat/ca/premsa/comunicat-sobre-els-fets-esdevinguts-arran-del-desallotjament-del-banc-expropiat).
      Així mateix, l’Ajuntament s’ha ofert en tot moment no només com a intermediari, sinó que s’ha compromès en la cerca d’una solució que contempli la continuïtat del projecte social desenvolupat al Banc Expropiat.
      Salutacions 🙂

Els comentaris estan tancats.