En un any…

Durant 4 anys vam sentir dir que no es podia, que la culpa la tenia aquell o aquell altre mentre es passaven diners d’una banda a l’altra de la plaça de Sant Jaume sense que revertissin al barri…Van sorgir comentaris d’autoritats municipals dient que era més important el desdoblament a Vic que no pas al nostre barri..Diners que s’anaven a buscar a Madrid (alguns del partit que governava llavors són íntims dels i les ministres) per acabar altres obres (o per començar-les com passava amb el projecte de llençadora des del centre a l’aeroport)…I res, durant 4 anys res de res de res.


 Ara, en menys d’un any l’actual govern municipal, que va assumir com a prioritat gairebé personal l’obertura del metro a la Marina, ha forçat la generalitat a assumir aquesta obra, col.laborant econòmicament perquè no pugui fer-se enrere. No hi havia diners? s’ha demostrat que quan es vol es pot. Tots els qui han estat al Parlament ara diuen que és prioritari? on estaven quan els ho deiem nosaltres i els demanavem que trobessin la solució?.


En tres mesos varem adquirir per al barri els locals del C/ Química (en 4 anys tampoc s’havia fet).


En sis mesos hem acordat incloure la Marina en els barris on es desenvoluparà el Pla de Salut Mental i que ja hem començat a treballar des de baix, amb la gent que està al peu del cannó.


En sis mesos també hem acordat dotar de recursos econòmics la Marina a travès del Pla de Barris.


Els comerciants han pogut fer la seva festa al Passeig de la Zona Franca, iniciem ja les obres per connectar amb bici i caminant el passeig amb el polígon. Estem ja projectant el carril bici al llarg del passeig.


Hem convocat les mateixes reunions de la taula de mobilitat (que per cert, tot i el que deien els anteriors mandataris, no estava constituïda oficialment, no havia passat pel plenari com ha de fer-se segons el reglament que ells van aprovar i que ara tant els costa de revisar) en 9 mesos que ells en gairebé dos anys i no és això l’important. L’important és que en aquest temps ja tenim un document base per elaborar el Pla de Mobilitat del barri i estem a punt de contractar l’empresa que desenvoluparà tecnicament el que decidim entre totes.


Reiventem el criteri perquè la Marina del Prat Vermell sigui un veïnatge cohesionat amb la gent de la Marina de Port i no una elit que mira a la Fira i l’Hospitalet com es volia fer i que ja vam veure com va quedar aturat.


I si, és cert que ens queden les piscines, el poliesportiu tal com es va dissenyar, les urgències dels CAP….però és que només portem 1 any!!!


I tota la mostra cultural, esportiva, musical, de memòria històrica que ha revifat, i tota la recuperació de l’espai públic i donar veu als infants que també són esencials a la ciutat….
Avui fa un any que ens vau fer confiança a l’alcaldia de Barcelona i 8 mesos que vam començar el treball real al districte, queda molt per fer però deu n’hi do el que ja hem fet!

ESTHER PEREZ, CONSELLERA DE LA MARINA AL DISTRICTE