Crònica del Consell de Barri de Poble Sec

Aquesta setmana han començat els Consells de Barri del Districte Sants-Montjuïc amb la celebració el dilluns del primer d’ells al Poble Sec, al Centre Cívic Albareda a les set de la tarda.

El Consell de Barri va estar format pel Regidor del Districte (Jaume Asens), el President de la Coordinadora d’Entitats (Josep Guzmán), la Consellera de Barri (Carolina López) i el Conseller Tècnic (Xavi Farré).

La Consellera de Barri va començar el Consell informant de les novetats als Consells de Barri en sí, que pretenen una major participació del veïnat, ja estigui organitzat o no. Incorpora també l’espai d’esbarjo per la canalla, així com una periodicitat bimensual o trimestral (fins ara eren dues vegades a l’any) amb espais de participació en reunions de treball per a l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i el Pla d’Actuació del Districte (PAD) en cinc àmbits d’actuació pel canvi del model de ciutat: garantir els drets socials, model econòmic just i innovador, ciutat sostenible, democràcia oberta i compromís polític i social amb el país, Europa i el món.

Donat el torn de paraula als assistents, els veïns van fer les queixes i preguntes del seu interès que van ser contestades pels membres del Consell: està en tramitació l’informe sobre el Palau de la Premsa per la seva utilització com a equipament del barri; també l’estudi de canvi d’ús urbanístic de l’espai de Terra Negra per poder cobrir la pista esportiva; pel que fa al tancament temporal del CIE, l’Ajuntament no té cap competència sobre la seva existència, però sí sobre el control de les condicions sanitàries i de respecte dels drets humans al seu funcionament i posaran en marxa mesures d’inspecció en aquests sentits. En referència al tancament per obres del Funicular, el Consell demana disculpes perquè desconeixien aquesta mesura i informen que faran per manera de corregir aquesta manca de transport als centres educatius de la Muntanya de Montjuïc en la major brevetat possible.

Al propietari d’un bar al carrer Blai sobre el tema dels horaris, el Consell el va convidar a tractar aquest assumpte a l’espai obert al districte pel tractament, debat i solució de la convivència de l’hostaleria i el descans dels veïns, i que ja s’ha reunit diverses vegades.

Es van plantejar també altres qüestions per part dels veïns i veïnes que són sobre la taula però encara no es va poder donar una informació més concreta, com el soroll provocat pels vehicles i serveis de neteja, la sol·licitud d’espai per la secretaria del Banc del Temps, o les mesures per millorar la qualitat de vida de la gent gran i nenes i nens al barri. No obstant això, es va informar que ja hi ha demandes prioritàries objecte d’estudi com la instal·lació d’ascensors als edificis que encara no en tenen, la millora energètica dels edificis, els camins escolars, els espais verds, etc.

Es va prendre nota dels suggeriments respecte del projecte bici box i el canvi d’arbres plataners, que són molt molestos i al·lèrgens.

Finalment, els membres del Consell va convidar a totes les persones del barri a participar de la presa de decisions que ens afecten a totes i tots. El Consell es va cloure dos quarts de nou del vespre.poble sec2