Davant el 91…

Davant el desplegament de l’última fase de la nova xarxa ortogonal d’autobusos de la ciutat, dins la qual hi havia prevista la retirada de la línia 91 del bus de barri intent frustrat, a dia d’avui, gràcies a la mobilització veïnal que ha estat recollida i negociada pels nostres companys i companyes al govern del districte—, des de l’Assemblea de Sants, Hostafrancs i La Bordeta en Comú volem manifestar que la nostra aposta serà sempre la de donar suport a les justes demandes del veïnat, del que formem part, amb el qual hem lluitat i seguirem lluitant, braç a braç, com a veïnes i activistes del barri.

La reivindicació veïnal del bus 91 és un referent de lluita a Sants, que es remunta als inicis dels 90, quan per primera vegada TMB va plantejar una reducció del servei que la mobilitització veïnal va aconseguir evitar. Es tracta d’un servei, que enllaça la Bordeta amb el centre de la ciutat, utilitzat principalment per la gent gran amb clares dificultats d’adaptació a les alternatives de transbords ara proposades per TMB.

Les 3.024 firmes recollides pel veïnat i lliurades al registre de l’Ajuntament aquest mes de març, així com les assemblees veïnals i la campanya prèvia de visibilització i protesta, constaten que es tracta d’una demanda col·lectiva davant d’un problema que encara no s’ha tancat definitivament.

La idea inicial, heretada de l’anterior govern, d’eliminació del 91 es va reconsiderar, després de la mobilització veïnal i la jornada participativa de Cotxeres de Sants; es manté l’arribada al CUAP de Manso (a una illa del mercat de Sant Antoni) per tal que l’eix que travessa la Bordeta, carrer Gavà i Constitució, no resti sense transport públic, i a més, es recupera el servei de diumenges i festius. Encara que la proposta segueix sense respondre a totes les necessitats de les veïnes, la mobilitat a la Bordeta no està tancada i sabem que els companys de districte segueixen treballant, tal i com ho han fet fins ara, per aconseguir el millor resultat possible.

L’Assemblea de Sants, Hostafrancs i La Bordeta en Comú, tal i com recull el nostre programa polític, aposta per un transport públic ben comunicat, ràpid, a preus populars i accessible per a tothom, i es considera de vital importància la mobilització ciutadana per aconseguir la ciutat amable, sostenible i habitable que tothom desitja.