Comença el procés participatiu d’elaboració del PAM i el PAD

La primera mesura de govern sobre participació  de l’actual govern municipal es va presentar el passat 18 de novembre, i gira al voltant del PAM i els PADs:

El propòsit d’aquest procés és el de generar multiplicitat d’espais de debat i de trobada en què es parli sobre les necessitats i prioritats dels territoris i els temes que més preocupen, per acabar elaborant un full de ruta comú amb la ciutadania que marqui l’acció de govern dels propers quatre anys; el Programa d’Actuació Municipal (PAM).

I els seus objetius són:

  1. Elaborar el PAM i elsPADs 2016-2019 amb una participació activa de la ciutadania, de manera oberta, transparent i en xarxa.
  2. Donar protagonisme a la ciutadania de Barcelona.
  3. Donar protagonisme als barris per fer ciutat des dels barris i que la ciutat els tingui en compte en el moment d’elaborar polítiques d’àmbit de ciutat.
  4. Aconseguir aportacions d’una diversitat i pluralitat d’opinions i interessos.
  5. Facilitar la participació dels col·lectius menys actius o amb més dificultats.
  6. Fomentar una cultura de la participació activa, de construcció col·lectiva del govern de la ciutat i de la democràcia ciutadana.
  7. Enfortir les bases per a futurs processos de participació ciutadana.

Què es el PAM-PAD i com es treballarà va ser present en els diferents Consells de Barri que es van celebrar fa unes setmanes i on es va parlar que per poder acomplir amb aquests objectius i arribar a aquesta diversitat d’actors el procés es plantejava en 3 fases:

Una primera fase de treball amb les entitats i associacions i amb els òrgans i espais de participació ja existents en què ja es recullen unes primeres propostes que ajudaran a construir un document inicial de PAM i PADs que serà el què posteriorment es sotmeti a participació ciutadana.

Al Districte, aquesta fase, que durarà fins el mes de desembre, comença amb els Consells de Barri i continua amb les seves Comissions de Seguiment, en els quals poden participar, previ registre, tant les entitats com veïnes i veïns a títol individual, i també en els diferents Consells Sectorials.

La segona fase serà el moment de màxima obertura en el què hi haurà aproximadament 300 debats a tota la ciutat. Allà es posaran sobre la taula els diferents temes plantejats en la proposta de PAM i PADs i serà l’arrencada de la plataforma de participació digital. Durant la primera fase, es mirarà de fer un llistat d’aquells espais als quals és més difícil d’arribat i d’aquells col·lectius que els costa més participar, incloent infants, joves, migrants, gent sense sostre… Tot per intentar fer un Pla d’Actuació el més consesuat possible.

Aquesta fase durarà dos mesos, entre gener i febrer, i es podrà participar de manera digital a través d’Internet, presencial i ambdós.

La tercera i última fase serà la de l’aprovació inicial i final del PAM i PADs en el ple municipal després del consens i negociació amb la resta de grups municipals i la incorporació de les propostes sorgides del procés participatiu.

Consell Barri de Badal

# UNA CIUTAT QUE GARANTEIX ELS DRETS SOCIALS
# UNA CIUTAT AMB NOU MODEL ECONÒMIC JUST I INNOVADOR
# UNA CIUTAT SOSTENIBLE, DEL BARRI A LA METRÒPOLI
# UNA CIUTAT DE DEMOCRÀCIA OBERTA
# UNA CIUTAT COMPROMESA AMB EL PAÍS, EUROPA I EL MÓN

Un pensament sobre “Comença el procés participatiu d’elaboració del PAM i el PAD

  1. Soy Vecina de la Calle Tenor Massini pues el tramo comprendido entre Violante de Hungria hasta carretera de Sants esta en muy mal estado. Los peatones nos giramos el pie constantemente, los carritos lo tienen fatal para pasar por las aceras pues estan levantadas las baldosas en ciertos tramos y muchos otros comentarios negativos os podria decir pero creo que si sois serios ya sabreis el estado lamentable que tenemos esta calle, y la transitamos muchos vecinos. Desearia saber si entrara en el proximo plan de obras del barrio y dejarla al estilo de la calle Miracle. Gracias por vuestra atencion y atendre a vuestras respuestas pues mi voz es la de muchas vecinas de dicha calle.Saludos

Els comentaris estan tancats.