Eleccions a Consellers i Conselleres de Districte

Per primera vegada, tenim l’opció de triar les persones que ocuparan els càrrecs de conseller,  almenys els que ocuparan els llocs a Sants-Montjuïc on BComú ha guanyat. No només això, sinó que pot optar a participar com a candidata qualsevol persona de Barcelona. Entre totes hem de triar  a sis persones: quatre conselleres i dues suplents.  Tot seguit t’expliquem quan fer-ho, com podràs votar i quines persones es presenten com a candidates.

Quan

Les votacions es faran en format electrònic des del 16 i fins al 18 de juliol, ambdós inclosos. Només recordar-vos que heu d’estar registrades i verificades. Encara no ho heu fet? No esteu registrada tampoc? Encara podeu fer-ho durant el dia de les votacions als punts físics habilitats per a votar. Us demanem però que vingueu amb el registre fet si és possible per agilitzar-ho tot.

Dijous, 16 i divendres, 17

  • Sants: Plaça Osca de 18 a 21h
  • Poble Sec: Carrer Blai (enfront de biblioteca) de 9:30 a 11h
  •   Plaça El Sortidor (enfront de Centre Civic) de 19 a 21h

Dissabte, 18

  • Sants: Cruïlla de Sant Medir amb Càceres (Mercat de Sants) d’11 a 14 h
  • Poble Sec:
    • Carrer Blai (enfront de biblioteca) de 9:30 a 11 h
    • Plaça El Sortidor (enfront de Centre Civic) de 19 a 21h

Com

Si ja heu particpat abans, a les primeres primàries per exemple, podeu votar des de qualsevol lloc amb accès a internet mentre les votacions romanguin obertes. No cal desplaçar-se als llocs de votació habilitats.

Si encara no coneixes quines persones s’han presentat, aquí hem deixat un espai perquè es puguin presentar i fer-vos arribar el seu missatge. Recorda que per a Sants-Montjuïc d’entre totes elles n’has de votar 6. Si en tries menys el vot no serà validad.

Acces a la pàgina de votació
Clicar per entrar i poder votar!

Qui es presenta

Per poder triar bé es important que totes les persones candidates ens expliquesin a Barcelon en Comú qui són i que proposen fer. Al web general de Barcelona en Comú podreu trobar informació sobre elles. Tot i això creiem convenient que pogueu donar-hi una ullada i que tinguin un espai per fer-vos arribar el seu missatge de campanya. Tot seguit trobareu la informació que ens han fet arribar cadascuna de les candidatures, exposat en el mateix ordre que apareixen al web de Barcelona en Comú:

1. Candidatura Col·lectiva: En Comú Sants Montjuïc

     Maria Riba      Domingo Alonso   Joan SanromàCarolina López  José Antonio Blasco  Aldo Reverte 

L’equip del que formem part ha estat consensuat a l’assemblea de districte de Sants-Montjuïc. L’assemblea ens ha triat havent constatat la nostra capacitat de treball col.lectiu i dedicació al projecte de Barcelona en Comú. Cada membre d’aquest equip, tanmateix, hem acceptat la seva candidatura amb la vocació de ser un més dins un grup més ample de persones del districte que comparteixin els drets i deures de les conselleries. Considerem que aquest tipus d’estructura organitzativa suposaria més democracia interna, més contacte amb els veíns i les veïnes del districte, més dedicació a les entitats i en definitiva un enfortiment del projecte de Barcelona en Comú. Finalment remarcar que per nosaltres el més important és la vostra veu i poder canalitzar-la cap a la institució per generar unes polítiques públiques per la gent que viu al districte.

2. Candidatura individual: Regina Pérez Herrero

Per que presento la meva candidatura? Potser no sàpiga molt bé que vá això de ser consejal, però sé que hi ha moltes maneres d’ajudar-nos a nosaltres mateixos. Em aprofundiria en el tema dels menjadors escolars, per fer que siguin més barats, o que no s’hagi de pagar a les escoles publiques, però clar, això necessita un estudi de costos, de quant s’inverteix en beques, de pensar, si l’alumne que va a un cole concertat, realment necessita beca, a la fi, trien pagar i tenen una hora més de classe, alguns tenen natació i altres coses que si el nen (a) va a un escola pública ho ha de pagar. Cercar una manera de mantenir els monitors, sense tocar-los el sou, però, malvendre l’preu. La majoria de menjadors aquesta en mans de caterins, però, en realitat el cuiner o cuinera que aquesta a la cuina és el gran responsable de tot el que es fa, així, com els monitors. Hi ha una empresa que guanya molts diners, fent les altes i baixes a la seguretat social, i altres coses, perquè clar que hi ha molta feina a organitzar tot això, però ells busquen guanyar, i la idea seria fer-ho pel bé comú, perquè hagués alguna possibilitat de fer un menjador gratuït i de qualitat, unificat a tot el barri.

3. Candidatura individual: Rajaa Belfaqir Tahar

Nunca he estado interesada en la política y menos en estos últimos años, en el que llegué a avergonzarme de ser de donde soy, por el crecimiento de casos de corrupción desmedida por parte de los políticos que nos representaban, y la impunidad con las que se les trata. La injusticia ya existe por si sola, pero no la entiendo cuando la comete el propio ser humano.

Jamás estaría militando por una entidad que no hiciera nada por los demás, por alguien que se quede de brazos cruzados ante injusticias y discriminaciones, por eso me presento para consejera del distrito de Sants. Estoy motivada e implicada a sumarme al cambio y formar parte de esta nueva era que va a revolucionar y evolucionar la política que tenemos hoy en día para mejor. Creo en el cambio y quiero participar de manera activa aportando mi granito de arena desde la humildad.

4. Candidatura individual: Elizabeth Núñez Sánchez

La meva participació e implicació a Barcelona en Comú ha estat molt intensa, perquè m’identifico plenament (video) amb els seus principis i lluita per assolir una societat més justa i igualitària. Vaig participar en les Jornades per els principis ètics, després a l’Eix de Govern local, participació i transparència, i també a l’Eix de Migració, el Crowdfunding, els Comuns 1.0, els Ciber activistes, la Logística.

En línees politiques fomentar el dret de participació en les decisions polítiques de les persones migrades. Donar supor al procés participatiu i de gestió veïnal. Afavorir la realització d’activitats veïnals, espectacles i amb espai per a jocs infantils. Promoure i donar suport a l’economia cooperativa i solidària . Facilitar el desenvolupament de projectes, activitats programades.